پیشرفت علم

ساخت وبلاگ

برخی از موفقیت‌ها و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه فن آوری هسته‌ای تنها در چند ماه اخیر عبارتند از: 

۱) ایران به لحاظ زمان بندی در دستیابی به تولید ۶ UF در رتبه هشتم کشورهای جهان که دارنده این فناوری هستند، قرار گرفته است و از نظر میزان تولید آن در دنیا هفتمین کشور است. 

۲) جمهوری اسلامی از حیث دانش غنی سازی اورانیوم در بعد صنعتی پنجمین کشور دنیاست که به این صنعت فوق العاده پیچیده و فنی دست پیدا کرده است. 

۳) نیروگاه اتمی بوشهر پیشرفت قابل توجهی کرده است به طوری که توسعه و پیشرفت آن در چند ماه اخیر که نوعی با حضور و مدیریت فنی و علمی خود ایرانی‌ها صورت گرفته، به مراتب بیش از چند سال گذشته است که پروژه در اختیار روسیه بوده است. 

۴) راه اندازی و در دست تکمیل بودن مجتمع آب سنگین و راکتور ۴۰ مگاواتی کنار آن در اراک از دیگر پیشرفت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. 

۵) در آینده‌ای نزدیک بنا به قول رییس سازمان انرژی اتمی کشور، تولید پودر (۲U) برای تولید قرص‌های سوخت آغاز و به بهره برداری می‌رسد. 

۶) دانشمندان هسته‌ای کشور در مجتمع غنی سازی نطنز نوآوری‌هایی از جمله تولید زیرکونیوم و می‌له‌های سوخت با دقت بالا را ارائه کرده‌اند که در صورت دستیابی به آلیاژ لازم علاوه بر بهره گیری در سوخت هسته‌ای، در صنایع دیگر نیز قابلیت استفاده خواهد داشت. 

۷) طراحی و ساخت راکتور ۳۶۰ مگاواتی در دارخوین به دست متخصصان داخلی و تلاش برای تکمیل حلقه آخر چرخه سوخت هسته‌ای، یعنی پسماندداری از دیگر عرصه‌های بروز و ظهور استعداد ایرانی است. 

۸) استفاده از فناوری هسته‌ای در پزشکی موجب شکوفایی این رشته گردیده است. به طوری که امروزه از طریق استفاده از محصولات هسته‌ای در پزشکی مثل پرتو درمانی، رادیو دارو‌ها، و رادیو ایزوتوپ‌ها بسیاری از بیماری‌های ناعلاج و صعب العلاج به راحتی درمان می‌شود. 

۹) تولید رادیو داروی تکنسیوم ۹۹ و ید ۱۳۱: رادیو ایزوتوپ‌ها که در فرایند کار راکتورهای هسته‌ای با اورانیوم تولید می‌شوند، چنان بهره‌ای به علم پزشکی رسانده‌اند که امروزه پزشکی هسته‌ای یک شاخه بزرگ از علم پزشکی شده است و... 

این‌ها تنها چند مورد از دستآوردهای هسته‌ای ایران در طول این سال‌های نبرد هسته‌ای ایران با غرب است. دستآوردهایی که برای جا نماندن از علم روز دنیا هر کشوری می‌تواند به آن‌ها دست یابد. 

ماهواره فجر و پیشرفت فن آوری فضایی

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران تنها کشور منطقه است که از توان بومی پرتاب و ساخت ماهواره دارای اهداف مختلف برخوردار است و به مرور زمان حیطه عمل خود دراین زمینه را گسترش می‌دهد. 

سال ۸۷ بود که نخستین ماهواره بومی ایران را به فضا پرتاب شد که در کل فرآیند چرخه ماهواره با توجه به ماموریت‌های تعریف شده، ۵۰ تا ۶۰ درصد قابلیت‌ها را این ماهواره پوشش داد اما در بهمن ماه امسال ماهواره ملی فجر فضای کل فناوری‌ها و زیر سامانه‌ها برای ماموریت‌های فضایی را پوشش می‌دهد. 

گفتنی است، ماهواره ملی فجر، ماهواره‌ای کاملا بومی است که با ماهواره بر ساخت داخل سفیر فجر به فضا پرتاب شد. 

پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ملی فجر که طراحی و ساخت آن توسط جوانان نخبه کشور صورت گرفت، بار دیگر بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها را برای جلوگیری از حرکت پرشتاب علمی کشور به دنیا نشان داد و پیشرفت‌های علمی جمهوری اسلامی ایران را اثبات کرد. 

توجه به نانوفناوری در ایران

اما در حالی که گفته می‌شود، نانوفناوری در آینده نزدیک یک بازار ۱۰۰۰ میلیارد دلاری در جهان خواهد داشت، جمهوری اسلامی ایران تا کنون رتبه مناسبی از نظر دانش نانو به دست آورده است. نانوفناوری در حوزه‌های مختلف از جمله تولید و انباشت انرژی، افزایش بهره‌وری کشاورزی، سم زدایی از آب، تشخیص بیماری‌ها، رسانش دارو، انباشت مواد غذایی، پاکسازی هوا، کنترل آفات و غیره کاربرد دارد. 

پیشرفت ایران در سلول‌های بنیادی

از سوی دیگر از انجایی که گفته می‌شود سلول‌های بنیادی بعد از بیوتکنولوژی انقلاب دوم در پزشکی محسوب می‌شود، ایران به این زمینه از دانش پزشکی نیز ورود کرده است. این سلول‌ها که در همه دوره‌های زندگی فرد یافت می‌شوند (در بزرگ سالان سلولهای بنیادی هر عضو تنها برای ترمیم‌‌ همان عضو کاربرد دارند، اما در دوره جنینی سلولهای بنیادی قدرت تکثیری برای همه اعضا را دارند) می‌توانند نقش مهمی در التیام بیماری‌ها داشته باشند؛ از جمله دردرمان پارکینسون، ضایعات نخاعی، سکته مغزی، سوختگی‌ها، بیماری‌های قلبی، دیابت، دردهای مفاصل، بیماری‌های کبدی و در آینده نابینایی. 

 بیشتر کشورهای تلاشگر در زمینه سلول‌های بنیادی در مرحله تحقیق هستند و به زودی مرحله درمان شروع خواهد شد یعنی به زودی پزشکی از دارو درمانی به سوی سلول درمانی خواهد رفت. در جمهوری‌ اسلامی ایران پژوهشکده رویان در این زمینه فعال است و توانسته به علم شبیه سازی هم دست یابد. 


برچسب‌ها: پیشرفت علم حسودی...
ما را در سایت حسودی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elmemansalam بازدید : 194 تاريخ : پنجشنبه 16 آذر 1396 ساعت: 13:40